Este Brasovul orasul din Romania in care se traieste cel mai bine?

Toti locuitorii acestui oras pitoresc de la poalele Tampei ar fi tentati sa raspunda la unison: “DA”. Si i-am intelege de ce ar face acest lucru, dar pentru cineva care nu a calcat in viata lui in Brasov, ar fi un raspuns irelevant. Asa ca, o sa incercam sa ne bazam pe date concrete atunci cand spunem acest lucru. Fie ca esti simplu turist sau esti in cautarea unui ansamblu rezidential Krontowers in care sa te muti, Brasovul este orasul in care se traieste cel mai bine. Cel putin acesta este rezultatul unui studiu realizat de o cunoscuta platforma de imobiliare din Romania (Storia.ro) si agentia de cercetare D&D Research, care au luat in calcul opinia locuitorilor. Acestia au adus in discutie si un alt factor determinant in motivarea raspunsului: distanta pana la punctele de interes.

Astfel, locuitorii Brasovului considera ca Racadaul, Avantgarden si Noua sunt cartierele cu cel mai bun cost al vietii. Studiul a fost realizat prin analizarea perceptiei pe care o au locuitorii asupra costului vietii perceput in orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin. Codase sunt cartierele Bartolomeu, Calea Bucuresti si Brasovul Vechi.

„Costul general al vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit. Pe de altă parte, percepţia despre costul general al vieţii este influenţată şi de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraş. Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos în condiţiile în care aceştia simt că au parte de alte beneficii arondate calităţii vieţii. De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi şi în acelaşi timp mai sigură, modernă sau mai ”, explică Vlad Tureanu, Partener şi Quantitative Research Director în cadrul D&D Research.

Conform aceluiasi studiu, cele mai avantajoase centre urbane dupa Brasov, sunt: Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitesti, Timisoara, Tg. Mures, Bucuresti si Iasi.

Asadar ideea de a achizitiona un apartament nou in Brasov, intr-un ansamblu rezidential poate fi una dintre cele mai bune idei.