Brasovul si sporturile extreme

Nu degeaba se spune ca Brasovul este orasul cu cel mai bun nivel de trai (in top 3 – nu pe primul loc, dar ne laudam si noi putin, ce vreti? 😀 ). Si asta pentru ca aici gasesti ceva de facut pentru toate gusturile. Astazi am ales sa ne concentram putin pe sporturile extreme, sau mai putin extreme, pentru ca avem cu siguranta multi adepti. Krontower residence va poate garanta ca indiferent de anotimp in Brasov se pot practica o multime de sporturi. In afara de locurile deja celebre din oras si din jurul acestuia, turistii dornici de aventura au ce face.  Fie ca alegem Poiana Brasov, Cheile Rasnoavei, Piatra Mare, alte zone din jurul orasului, peste tot avem ceva “extrem de facut

Tiroliana.

Iubitorii acestui sport pot alege dintre mai multe locatii. In cheile Rasnoavei, de exemplu, poti traversa prin aceasta metoda, intre doi versanti. Trebuie sa recunoastem ca noi am experimentat la propriu ce inseamna expresia “mi s-a facut inima cat un purice”. Si asta pentru ca sub tine este o distanta apreciabila. In masivul Piatra Mare veti gasi cea mai lunga tiroliana din tara (2,1 km) dupa cum spun cei care au construit-o. Daca totusi preferati ceva urban, Aventura Park din cartierul Noua, in apropierea Complexului Rezidential Krontowers, va asteapta.

Bungee Jumping

Tot in Cheile Rasnoavei, cei cu adevarat tari de inger pot experimenta sariturile cu coarda elastica. Trebuie sa recunosc ca mie mi-a fost frica. Am avut o tentativa, dar m-am lasat pagubas. Dar va pot spune sincer ca am vazut multi curajosi care au facu asta. Aici gasiti 2 locatii amenajate in vederea practicarii acestui sport, una pentru amatori si una rezervata doar celor care fac des asta.

Alpinism.

La aceasta categorie Brasovul este un oras bogat in oferte. Avem de ales intre Pietrele lui Solomon, Cheile Rasnoavei, Prapastia Ursilor din Piatra Mare, Cheile Zarnestiului din Piatra Craiului sau chiar Tampa. Peste tot vei gasi stanci pitonate care te imbie sa iti intinzi coarda si sa iti testezi limitele. Si in plus sunt trasee pentru toata lumea, fie ca esti incepator sau avansat, ori chiar profesionist intr-ale acestui sport.

Parapanta.

Fie ca alegi Masivul Postavaru sau capatul telescaunului din Bunloc, privelistea va fi la fel de incantatoare. Daca mai prinzi si curenti buni, poti petrece pana la cateva ore deasupra orasului. Si cei care nu au zburat nicioadata o pot face. Sunt o multime de profesionisti care ofera zboruri in tandem.

Mountain biking

Peste tot in jurul Brasovului se poate practica acest sport. Sa nu uitam ca orasul este inconjurat doar de munti si de dealuri. Fie ca alegi trasee cu plecare direct din oras, sau trasee la care ajungi mergand cateva statii cu trenul, Brasovul te va surprinde si la acest capitol

Ski

Poiana Brasov este una dintre cele mai renumite statiuni pentru practicarea sporturilor de iarna. Asadar, cu siguranta veti gasi ceva de facut aici. Partiile sunt de o calitate excelenta, infrastructura pe masura si voia buna la ea acasa. Daca totusi vreti altceva, la doar o jumatate de ora distanta se afla statiunile de pe Valea Prahovei.

Noi, cei la de Ansamblul Rezidential Krontowers, speram ca am reusit sa va convingem prin acest articol sa ne vizitati orasul si, de ce nu, sa va mutati aici.