Activități inedite în Brașov

Nu știi cum să îți petreci timpul liber în Brașov astfel încât să fie 100% memorabil? Atâtea năzdrvănii am încercat în orașul ăsta minune, încât aș îndrăzni să vă sugerez vreo câteva idei mai puțin obișnuite. A se încerca doar de profesioniști, curajoși, fâșneți și mai ales, oameni brilianți:

Te poți da de-a dura prin iarba uscată de pe dealuri. Asta e mai mult pentru începători, însă ca debut eu zic că merge. Te sui frumos în vârf de deal -poți alege Dealul Melcilor sau oricare dâmb din Schei-, te lungești pe-o parte, lăsând cu prietenii ce te însoțesc și vor filma totul, bunurile pe care le deții (ghizodan, telefon, lanțuri, inele, cercei și altele asemenea). Aștepți până îți face careva vânt și te lași purtat de gravitație și hopurile dealului ales. Musai să fie panta suficient de înclinată și iarba uscată, asta ca să nu ajungi jos plin de noroi și înverzit pe haine. Sau dacă îți place dramatismul, poți căuta mlaștini, nu e bai. Și evident, ai șansa să repeți experiența iarna, prin nămeți.

Poți ieși cu prietenii la cules de fructe din livezile brașovenilor. Ai două variante: să-i întrebi sau să le…iei. Sincer, cea mai aleasă modalitate de a te înfrupta cu roadele altora, este a doua. Însă merge și prima, dacă proprietarul e de treabă. Musai de ținut cont să îi mai lași și lui ceva în pom. Ultima oară când am ieșit la “cules”, m-am aventurat pe străzile Cloșca, Crișan, pe-acolo. Au oamenii ăia niște pere, jos pălăria. Nu săriți la mine, am cules doar 3 și alea atârnate de crengi, peste gard, în stradă.
Poți striga în portavoce, la miez de săptămână, în toi de noapte. Ai grijă totuși să nu te vadă nimeni, că riști să primești vreo doi cartofi, de-ți va trece orice chef de glume. Nu trezi chiar tot cartierul, poți supăra puțin doar vecinul morocănos care a alungat pisica din scară sau ți-a lipit pe ușă mesaje iritate. NU faceți asta în jurul secțiilor de poliție, la spitale sau la căminele studențești.
Poți saluta oameni necunoscuți pe stradă. Poate pare o nimica toată, însă când începi și îi iei la întrebări de genul “ce mai face mama?” sau ”nu v-am mai văzut de câteva luni bune, cum vă merge?”, îi vei deruta pe bieții oameni pentru cel puțin o săptămână. Iar când cer detalii despre identitatea ta, spune-le râzând bucuros că trebuie să ajungi la muncă, că știți “de când nu ne-am mai văzut, m-am pus și eu pe picioare, nu mai stau la părinți”. Poți alege totuși să le dezvălui farsa sau poți să-i lași să sape-n amintiri, poate poate te identifică cu vreun apropiat fâșneț. Totuși, NU întinde coarda.
 

Astea-au fost, altele nu-s. Momentan. Ai și tu idei de activități inedite pe care le putem încerca în orașul Brașov? Spune-ne și nouă, că cine știe, poate reușim să punem de-o distracție în jurul Brașovului.