5 Sfaturi de care sa tinem cont cand cumparam un apartament nou

Multi dintre noi ne gandim, invariabil, dupa o anumita varsta (dar nu este o regula) sa ne cumparam o locuinta. Mai ales daca am petrecut ani de zile locuind in apartamente inchiriate. Trebuie sa avem in vedere ca o astfel de actiune isi arata avantajele pe termen lung. Alt aspect pe care trebuie sa il luam in considerare este acela ca, daca alegem sa luam locuinta prin credit imobiliar, de cele mai multe ori, rata este mai mica decat chiria. O data ce decizia de a ne chizitiona propria locuinta este luata, apar celelalte intrebari: in ce zona vrem sa fie casa, ce fel de apartament sa ne luam, ce facilitati avem in zona, care sunt cheltuielile cu intretinerea, daca se incadreaza in bugetul disponibil si, nu in ultimul rand privelistea pe care o avem.

Pentru a va veni in ajutor, Kron Towers a gasit 5 sfaturi de care ar fi bine sa tineti cont atunci cand va decideti sa va cumparati un apartament nou.

  1. Alegeti o zona intermediara

Stim cu totii ca preturile apartamentelor in Brasov difera destul de mult in functie de zona in care sunt construite. Zonele centrale, cartierele exclusiviste sunt cele mai scumpe. Mai ales daca se afla si in apropierea principalelor puncte de interes. Pretul este influentat, bineinteles si de tipul de cladire in care se afla apartamentul.

Dar ganditi-va ca, in primul rand, zonele ultracentrale sunt foarte aglomerate. Nu credem ca iti doresti sa petreci o eternitate in trafic sau sa iti fie teama sa iti lasi copilul singur afara. Pe de alta parte, dintr-o zona aflata la periferie ajungi greu in centru sau in alta parte.

Concluzia logica la care am ajuns este aceea ca, intr-adevar, cele mai bune zone sunt cele intermediare. De obicei, acestea se afla aproape de parcuri, marile magazine, unitati de invatamant si ajungi usor si in zonele centrale sau la serviciu.

  1. Incercati sa alegeti doar cladirile noi

Ca orice lucru sau constructie si cladirile se uzeaza in timp. Indiferent de trainicia cu care sunt construite. Ori…noi cand ne decidem ca vrem o locuinta, ne decidem de fapt, asa cum am spus si mai sus sa facem o investitie pe termen lung. Daca alegem o cladire veche trebuie sa ne asteptam sa avem probleme cu instalatiile sanitare, instalatiile electrice, cea de incalzire si asa mai departe. Ca sa nu mai vorbim de riscul in caz de cutremure.

Aceste aspecte ne conduc, cu siguranta catre concluzia ca este mult mai avantajos daca ne cumparam o locuina intr-un ansamblu rezidential nou. Acestea sunt construite tinand cont de ultimele norme de siguranta, sunt finisate modern, pot avea sistem propriu de paza si acces, etc.

  1. Costurile de intretinere

Daca alegem o locuinta veche trebuie sa avem in vedere faptul ca riscam ca aceasta sa nu fie izolate termic-fapt ce duce la pierderi semnificative de caldura. De multe ori se intampla nici sa nu fie montata o centrala sau geamuri termopan. Inainte de a decide sa cumparati o locuinta in aceste imobile, verificati consturile de intretinere pe timp de iarna.

  1. Impartirea apartamentului (compartimentarea)

Dupa cum stim sunt mai multe tipuri de compartimentare: tip vagon, decomandat, semidecomandat sau circular. Fiecare vine cu avantajele si dezavantajele sale. De aceea trebuie sa fiti atenti la acest aspect atunci cand decideti sa va cumparati o locuinta noua in Brasov (si in general).

  1. Ce facilitati ofera zona

Asa cum v-am spus deja, fiecare zona vine cu propriile avantaje. Alegeti-va apartamentul in functie de stilul de viata pe care il aveti. Conteaza foarte mult sa fiti aproape de supermarketuri de exemplu. Daca aveti copii, un alt aspect important este reprezentat de prezenta in apropiere a gradinitelor, scolilor, etc.